2012. május 19., szombat

A legkisebb alma a családban

Úgy gondoltam, hogy a hordozható médialejátszókkal kapcsolatban nem érhet sok meglepetés - egyik olyan, mint a másik, elvégzi a feladatát, lejátsza a zenéket és kész - egészen mostanáig. Miután régi No-Name lejátszóm 3 hónap után csak reset útján volt hajlandó kikapcsolni, illetve csak halkítani lehetett, hangosítani nem, úgy döntöttem, jobb ha veszek valami mást, mert az, hogy folyton egy gombostüt hurcibáltam magammal, hogy tudjak reset-elni, kezdett idegesíteni...
Tegnap így "upgrade"-ltem egy, a már 2010 szeptembere óta kapható, 4-ik generációs Apple iPod Shuffle lejátszóra. Már a csomagolás és kibontás is nagy élmény volt, mint ezt már bármelyik más Apple terméknél megszokhattuk. Pici, nagyon design-os dobozka, amiben minden benne van, amire szükségünk van: fülhallgató, USB-s szinkronizáló/töltö kábel, lényegretörö kezelési/funkció bemutató, meg egy gratis Apple matrica. Nagy vonalakban ennyi. Ötletes a szinkronizáló kábel, mivel nem mini-USB -vel csatlakozik a készülékhez, hanem a 3,5 mm-es fülhallgató jack-aljzatát használja, ezzel csomó helyet sprórolva. Ügyes!


Elsö alkalommal mikor bekapcsoljuk, javasolja, hogy regisztráljuk be a készüléket és szinkronizáljuk az iTunes -on keresztül. Na de várjunk csak! Mi ez a pici narancs led? Úgy van, az akku töltöttségét mutatja. A Zöld megfelelö (>25%) töltöttségre utal. A narancs (11-25%) merülöben van, a piros (1-10%) a majdnem lemerült státuszt szimbolizálja, a villogó piros pedig, hogy sürgösen töltést igényel. Régi lejátszómnál sosem tudtam, hogy áll töltöttség szempontjából, mert csak egy "üzemben van" led világított, így az akku-státusz-led nagyon pozitív meglepetés számomra.
Na de kezdjük is az eszköz regisztrációjával, mely kb. 2-3 percet vesz csak igénybe, ezután megkezdhetjük dalaink szinkronizálását. Figyeljünk oda, hogy az eszközt a szinkronizálás befejezte elött ne válasszuk le! Erröl folyamatos tájékoztatást kapunk az iTunes info felületén. 
Aktiválhatjuk a "Voice Over" funkciót is, mely hasznos lehet, ha nem tudjuk, hogy mit is hallgatunk éppen, az eszköz megszakítja egy pillanatra a zene leátszást, majd "élöszóban" bemondja, hogy pl. "Hotel California, Eagles", amit éppen hallgatunk. Már megint azt kell, hogy mondjam: ügyes!
A szinkronizáció nagyon gyorsan megtörtént, kezdödjön a próba. Meg kell mondjam, hogy a médialejátszókhoz mellécsomagolt fülhallgatók többsége hagy némi kívánni valót, de az iPod nagyon jó paraméterekkel rendelkezö fülest kapott. Azt hiszem ezt az "almát" is imádni fogom!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése