2011. május 29., vasárnap

Mit is tud az iTunes 2. rész

Az elözö részböl kiderült, hogyan tudjuk kedvenc CD albumainkat a médiatárba másolni, most pedig megnézzük, hogy még mire képes az iTunes anélkül, hogy bele kellene nyúlnunk pénztárcánkba.

Rádió hallgatás

Válasszuk ki a bal oldali menüböl a LIBRARY menüpont alatt a Radio elemet, majd müfajok szerint kedvünkre válogathatunk a streamelt rádióadók közül.

Magyar rádiók sajnos nincsenek a listában, de bármelyiket könnyen hozzáadhatjuk, ha az Advanced menüböl kiválasztjuk az Open Stream... funkciót, majd bemásoljuk az adott rádió weboldalán fellelhetö stream-folyam elérhetöséget. 


Hogy ezt megkönnyítsem, egy kis ízelítöt készítettem az online hallgatható magyar rádiókból. A következö listában csak rá kell kattintani a hallgatni kívánt rádióra, majd az iTunes automatikusan felveszi a listára.

Zenei rádiók:
Hírek:

Ezután készíthetünk egy külön Playlist-et a magyar rádiók számára:Egyetemi/föiskolai kurzusok látogatása

Ha például érdekel minket, hogy hogyan fejlesszünk mobil alkalmazásokat iPhone -ra és szeretnénk résztvenni a világ valamely neves egyetemének ingyenes elöadássorozatán, akkor irány az iTunes U!
Az iTunes Store menüpontot válasszuk ki a bal oldali menüböl, majd a fenti menüsáv iTunesU elemét. Ekkor egy listát kapunk a legközkedveltebb elöadásokról.


Válasszuk ki a jobboldali linkek közül a részletes keresés funkciót, majd az elöadás címéhez gépeljük be, hogy "iPhone", majd keresés gomb. Válasszuk ki pl. az aacheni egyetem (RWTH) elöadássorozatát.


Miután belenéztünk az elöadásokba és jónak találtuk öket, ingyenesen feliratkozhatunk rájuk és letölthetjük öket, igy késöbb nem kell újra keresgélni és streamelni, offline is megnézhetjük öket.


Podcast

Rengeteg konferenciaelöadás, oktatóanyag, mozielözetes, egyéb közül válogathatunk video-podcast formájában, ezenkívül feliratkozhatunk audio-podcast -ra is, igy pl. kabarémüsorok, exklusív interjúk, nyelvleckék egész garmadáját találjuk. Ha például a legfrissebb San Francisco-i Worldwide Developers Conference elöadásaira vagyunk kíváncsiak, akkor csak az iTunes Store "Podcasts" fülére kell csak kattintani, majd jelenleg a jobb oldali TOP-CHARTS Podcast-ok listájából csak ki kell választani az Apple WWDC 2011 KeyNotes podcast-ot.

Ha egy angol nyelvleckére, pl. az EnglishClass101.com -ra szeretnénk feliratkozni, keressünk rá az "english lessons" podcast-okra, majd kattintsunk a kép alatti feliratkozás gombra, ezután erösítsük meg a feliratkozást. Az iTunes az RSS-ek révén figyeli, mikor frissül egy adott podcast és értesít róla minket.


A Podcast könyvtárban ha rákattintunk az adott podcast melletti GET gombra, akkor elkezdi letölteni, majd meghallgathatjuk öket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése