2011. május 21., szombat

Mitöl is Pro a MacBook Pro

Ha valaki nem csak blogírásra és internetezésre akar egy gépet használni, hanem pl. szoftverfejlesztésre, videószerkesztésre is, akkor fontos, hogy mekkora a kijelzö mérete, minösége, milyen be- és kimenetekkel rendelkezik a gép. Nos a MacBook Pro változata egy WXGA+ 1440x900-as felbontású tükrözödésmentes matt kijelzöt kapott, mely kint a szabadban is kényelmesen használható. Fontos, hogy mennyi információ is fér el egy ekkora képernyön, ha pl. Eclipse alatt fejlesztünk és egymás mellé pakoljuk a különbözö eszközsávokat:


A gép bal oldalán kapott helyet egy 34mm -es Express Card aljzat, mellette egy audio be- illetve kimenet, és egy USB port. Jobb oldalt egy Kensington zár, egy USB port, FireWire400 illetve 800 csatlakozó, Gigabit Ethernet, és aminek legjobban örülök: egy DVI csatlakozó. Talán ez az utolsó olyan MBP-k egyike, melyek még rendelkeznek teljes értékü monitor kimenettel, nem kell hozzá átalakító.Nem lenne Pro a Pro, ha nem világítana a billentyüzet, ha a környezeti megvilágítás egy bizonyos érték alá csökken. Alig vártam, hogy besötétedjen és kipróbálhassam ezt a kényelmi funkciót is. Dolgoztam már IBM Thinkpad-en, ahol ezt a funkciót egy kis lámpa biztosítja, mely bevilágítja a billentyüzetet, de fényereje annyira csekély, hogy el is maradhatott volna. A Macintosh ezt is jól kivitelezte, a billentyük megfelelö fényerövel világítanak, így kellemesen használható, ha például nem akarjuk még a mellettünk lévö éjjeli lámpát sem felkapcsolni.

A felhötlen használathoz hozzátartozik az aluminium ház és alu billentyüzet, mely igen strapabíró, nem izzad be a kezünk.
Összehasonlítva a Pro változatot egy hagyományos müanyagházas MacBook-al a hatás nem marad el, valóban érezhetö a különbség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése