2011. június 10., péntek

iTunes szinkronizálása Androiddal 1. rész


Ha már a Mac-en felépítettük egyszer a kedvenc albumainkból, dalainkból álló Playlist-eket, kategorizáltuk a számokat és gyüjteményünk idöröl-idöre csak növekszik, elöbb-utóbb szükségünk lesz mobiltelefonunkkal való szinkronizálásra. Ha netalántán nem iPhone-unk van, hanem Androidos telefonunk, akkor sem kell lemondanunk az iTunes médiatárunkkal való szinkronizálás lehetőségéről.
A szinkronizálás több féle programmal is történhet, én most az ingyenesen elérhetö Easy Phone Tunes alkalmazást választottam. Az Easy Phone Tunes két részböl áll, ezek közül az egyik a Mac-en fut, a másik az androidos smartphone-on. Mindkettöt telepítenünk kell.


Easy Phone Tunes telepítése Androidra

Keressük meg az Android Market-en az Easy Phone Tunes programot, majd telepítsük azt. Indítsuk el és lépjünk egészen addig a pontig tovább, ahol kiírja, hogy "Run PC Application". Ekkor kell telepítenünk az alkalmazás Mac-en futó részét.

Telepítés Mac -re


Első lépés a program letöltése a www.easyphonetunes.com címröl.

Ha telepítettük és elindítottuk, a program kérni fogja, hogy kapcsoljuk össze USB-n keresztül a Mac-et a Smartphone-al. Ha ez megtörtént, akkor a listában megjelenik telefonunk típusa.

Egy üzenet figyelmeztet, hogy engedélyezzük telefonunkon az USB kapcsolatot, melyet a következö képpen tehetünk meg:  telefonunk bal felsö sarkában ha megjelent az USB szimbólum, akkor húzzuk le a statusbar-t, hogy megkapjuk az üzenetek listáját.kattintsunk az "USB connection" elemre:
Az ezután megjelenö opciók listája telefononként eltérö lehet, igy a következök valamelyikét válasszuk ki:

Mount
USB Disk
USB Drive
Mass Storage
Disk Drive
Memory Card Access
Ha ezt sikeresen végrehajtottuk, akkor a Mac-en a telepítöablakban a Continue gombra kattintva tovább enged és következhet a dalok szinkronizálása.


Tipp: a Mac és a telefon nem biztos, hogy egyböl kommunikálni fog egymással, ha kiválasztjuk a Memory card access opciót. Ilyenkor válasszunk ki egy másik opciót, pl. Portal and tools, majd újra a Memory card access pontot. Nálam csak ilyen kerülöúton sikerült a kapcsolat.


Szinkronizálás


Eldönthetjük, hogy a teljes iTunes médiatárat vagy valamelyik Playlist-et szinkronizáljuk:
Ezután szinkronizálni fogja a telefonnal, mely attól függöen, hogy mennyire van tele a médiatár, elég sokáig eltarthat.
Végül a  szinkronizálás eredményéröl tájékoztatást kapunk:
Ezután újra kézbevéve telefonunkat befejezzük a telepítési folyamatot az alkalmazás mobil oldalán a Next gombokra kattintva.


Szinkronizálás után válasszuk le a smartphone-t a Mac-röl, majd következhet a zenehallgatás az Androidon, mely most már látja a szinkronizált iTunes médiatárakat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése