2011. május 21., szombat

Elsö randim Almával

Minden azon a szép napon kezdödött, mikor a postás meghozta életem elsö Macintosh gépét, egy gyönyörü negyedik generációs MacBook Pro notebookot. Lázas kicsomagolásba kezdtem és örömmel láttam, hogy a gép valóban rendkívül megkímélt állapotban van, pont úgy néz ki, ahogy az ebay-en a német fickó leírta.

_IGP5527

Lévén puding próbája az evés, egyböl felraktam töltöre és bekapcsoltam. Az elsö kellemes meglepetés közvetlen bekapcsolás után fogadott, a hatalmas 15 colos kijelzö rendkívül jó kontraszt- és fényerövel rendelkezik. Majd alig 5 másodperc után már be is jött a desktop felülete, ami hihetetlen összehasonlítva régi hagyományos notebookommal, mely jobb esetben is több mint két percig töltögetett.

Mivel az elözö tulaj igen szegényes összefoglalót írt a gép paramétereiröl, igy legelöször a rendszerinfóval kezdtem. Örömömre szolgált, hogy a gép valóban egy negyedik generációs 2,4 GHz-es Core2Duo procis Early 2008/Penryn, 4GB RAM-al, 200GB-os vinyóval. A legújabb MacOS 10.6.7 Snow Leopard nemcsak fel volt telepítve, DVD-n is mellékelték.


A használt gépek akkumulátora általában agyonhasznált, vagy eleve nem az eredeti Apple akkumulátor van a gépben, amivel csak annyi a gond, hogy kapacitása kb. a fele az eredetinek, vagy legalábbis jóval kevesebbet bír ki, mint az eredeti. Nos ebben csodák csodájára erdeti aksi van, mely egészen keveset volt csak használva:


Képernyö mentes a pixelhibától, portól, szennyezödésektöl, a gép háza sérülésmentes, a használat nyomait sem lehet rajta igazából látni. Így joggal mondhatom, hogy mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy MacBook Pro-nak, amit föleg szoftverfejlesztésre fogok használni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése